Annette Lang

Annette Lang är en tyskfödd antropolog och språkvetare baserad i Frankrike. Som ensamstående mamma till tre pojkar lärde hon sig att det var nödvändigt att ha ögonen överallt för att undvika ständiga katastrofer. Hennes passion för att studera människan och dess beteende samt nyfikenheten till underliggande kulturella nyanser drog henne till gatufotografin. Annettes föreläsning behandlar […]

Annette Lang är en tyskfödd antropolog och språkvetare baserad i Frankrike. Som ensamstående mamma till tre pojkar lärde hon sig att det var nödvändigt att ha ögonen överallt för att undvika ständiga katastrofer.

Hennes passion för att studera människan och dess beteende samt nyfikenheten till underliggande kulturella nyanser drog henne till gatufotografin.

Annettes föreläsning behandlar det som påverkar vårt fotograferande som inte har med tekniska inställningar att göra – det som finns 12 tum bakom kameran, som Ansel Adams en gång sa. Hur påverkar våra upplevelser på gatan vad vi ser? Vilka kulturella filter används när vi ser och läser av en scen? Vilka moraliska förpliktelser har vi gentemot det samhälle vi lever i? Vilken roll spelar vi när vi skapar och för ut kulturella berättelser genom bilder?

Med dessa frågor i åtanke kan vi se gatan ur ett bredare perspektiv. Förutom att upptäcka vad och hur vi ser saker avslöjar det också våra döda vinklar och personliga visioner.

Håll dig uppdaterad med festivalens Newsletter.