Giedo van der Zwan

I det dagliga livet är Giedo van der Zwan en författare och kreativ konsult. Som fotograf strövar Giedo ofta på gatorna och stranden i sin hemstad – Haag i Nederländerna. Han har fått internationellt erkännande för sitt arbete genom publikationer, priser och utställningar. Efter att Giedo startat ett långvarigt projekt ”Pier to Pier” om den […]

I det dagliga livet är Giedo van der Zwan en författare och kreativ konsult. Som fotograf strövar Giedo ofta på gatorna och stranden i sin hemstad – Haag i Nederländerna. Han har fått internationellt erkännande för sitt arbete genom publikationer, priser och utställningar.

Efter att Giedo startat ett långvarigt projekt ”Pier to Pier” om den lokala strandkulturen i Scheveningen, publicerade han en bok och organiserade en 6-månaders separatutställning på Pier of Scheveningen under samma titel. Pier to Pier är anledningen till att de flesta känner Giedo från hans strandarbete.

Giedo föredrar att fotografera uppriktiga scener. Han arbetar väldigt nära människor med vidvinkelobjektiv och ofta med blixt. Hans bilder är ljusa, skarpa och färgglada och visar ”riktiga människor och verkliga känslor”.

I sin presentation kommer Giedo att dela med sig av sin inspiration, de utmaningar han står inför och den personliga utveckling som fotograf han har upplevt medan han tar oss på en rundtur genom sitt arbete.

Föreläsningen kommer att hållas på engelska.

Håll dig uppdaterad med festivalens Newsletter.