Johan Jehlbo

Johan Jehlbo är malmöit i exil, numera bosatt i Stehag mitt i Skåne. Han är gatufotograf i grunden med blixt som specialitet. Medlem och medgrundare av det internationella fotografkollektivet Full Frontal Flash. Johan har undervisat med workshops och föreläst världen över, bland annat i London, San Francisco, Berlin och Köpenhamn. Har också ett nära samarbete […]

Johan Jehlbo är malmöit i exil, numera bosatt i Stehag mitt i Skåne. Han är gatufotograf i grunden med blixt som specialitet. Medlem och medgrundare av det internationella fotografkollektivet Full Frontal Flash.

Johan har undervisat med workshops och föreläst världen över, bland annat i London, San Francisco, Berlin och Köpenhamn. Har också ett nära samarbete med Fujifilm.

Han arbetar gärna med längre projekt där gatufotots bildspråk är grunden men gränserna för genren prövas.

Johan är finalist i flertalet internationella gatufototävlingar med vinst i Eyeem Awards 2019 som största merit även om en andraplats för bästa serie i GSPF 2021 står högt.

I sin föreläsning pratar han om hur han använt sig av blixt som ett sätt att skapa sin egen stil i sitt bildspråk. Han presenterar sina bilder och projekt och går även in på användandet av blixt i gatufoto av andra fotografer.

Håll dig uppdaterad med festivalens Newsletter.