Malin Jochumsen

”Jag är inte en skapande person. Jag har inte någon konstnärlig ådra eller någon som helst fallenhet för det kreativa. Jag är naturvetare, jag brinner för miljöfrågor och det ryska språket och det är det jag vill arbeta med. Punkt.” Det var en 23-årings sanning om henne själv när hon 1995 flyttade till Moskva för […]

”Jag är inte en skapande person. Jag har inte någon konstnärlig ådra eller någon som helst fallenhet för det kreativa. Jag är naturvetare, jag brinner för miljöfrågor och det ryska språket och det är det jag vill arbeta med. Punkt.” Det var en 23-årings sanning om henne själv när hon 1995 flyttade till Moskva för att fortsätta sina språkstudier.

Malin Jochumsen är numer 50 år gammal, bosatt i Stockholm där hon frilansar som fotograf. 2018 tog hon hem det prestigefyllda priset Årets Bild i kategorin Sportbild.

Malin har insett att hon trots allt har en kreativ sida och att hon nog inte ska säga att hon aldrig kommer att sluta fotografera, för det enda man kan vara helt säker på är att man inte vet vad framtiden har att erbjuda.

Uppdragen varvas med egna projekt och streetfotande. Hennes gatufoto har ofta en mer konstnärlig karaktär, hon söker gärna motiv i speglingar och tycker om att leka med dubbelexponeringar.

Malin kommer att prata om sina tolv år i Moskva, hur hon hittade in i fotografins värld och vad det är som håller henne kvar. Det är en fascinerande inblick i en kontrastrik stad med spännande människor. Malin visar på ett imponerande sätt hur hon kommit under ytan på en stad som de flesta av oss bara sett på vykort.

Malins profilbild är tagen av Magnus Fröderberg.

Håll dig uppdaterad med festivalens Newsletter.