Roger Turesson

Roger Turesson, flerfaldigt prisbelönt bildjournalist berättar historierna bakom sina bilder. Om varför tid och planering är viktigt för att uppnå kvalitet. Sin drivkraft och respekt för människorna han fotograferar. Vi får också höra om ett snapshot som kunde ha blivit hans sista. Roger Turesson är anställd som fotograf på Dagens Nyheter, där han också var […]

Roger Turesson, flerfaldigt prisbelönt bildjournalist berättar historierna bakom sina bilder.
Om varför tid och planering är viktigt för att uppnå kvalitet. Sin drivkraft och respekt för människorna han fotograferar. Vi får också höra om ett snapshot som kunde ha blivit hans sista.

Roger Turesson är anställd som fotograf på Dagens Nyheter, där han också var bildchef under en period. Roger har vunnit tävlingen Årets Bild vid ett flertal tillfällen. 2013 vann han tillsammans med Josefine Hökerberg Stora journalistpriset för reportageserien ”Tiggarna i Stockholm”.

2019 var Rogers stora år. Det är då han vinner Årets Bild med bilden av Greta Thunberg i Madrid. Men inte nog med det. Han vinner titeln Årets pressfotograf och dessutom ytterligare sex priser. Det är med andra ord en mycket meriterad fotograf som tar plats på vår scen.

Håll dig uppdaterad med festivalens Newsletter.