Roza Vulf

Roza Vulf är en litauisk-född fotograf som bor i Rom, Italien. Hennes arbete är känt för att vara fritt från begränsningar till en enda fotografisk stil, men ändå ofta kännetecknad av att ha en unik betoning på ett enda valt motiv. Vulf har ställt ut över hela världen och har varit med i många publikationer, […]

Roza Vulf är en litauisk-född fotograf som bor i Rom, Italien. Hennes arbete är känt för att vara fritt från begränsningar till en enda fotografisk stil, men ändå ofta kännetecknad av att ha en unik betoning på ett enda valt motiv.

Vulf har ställt ut över hela världen och har varit med i många publikationer, böcker och fotograferingsplattformar, såsom The Street Photographer’s Manual av David Gibson, LensCulture, The Guardian, Dodho Magazine, My Modern Met, The Eye of Photography, The Street Photography Magazine, 121klick och många andra. Hennes verk har nominerats och prisats internationellt, inklusive en vinst i kategorin Street Life i British Life Photography Award som hölls i London 2019.

De senaste åren har Vulf bjudits in att hålla diskussioner och ta upp viktiga ämnen inom gatufotografi. 2019 var hon domare och talare vid Street Photo San Francisco-festivalen. Under sin karriär har hon hållit ett antal paneldiskussioner, inklusive Women in Street på London Street Photo Festival, Round Table-diskussion på Women in Focus, Miami Leica Store bland annat.

Vulfs föreläsning med titeln ”Floating World ” kommer att betona och återspegla hennes personliga förståelse av gatufotografering – kärleken till det vanliga, det anonyma, det oposerade. Hon kommer att diskutera ämnet att hitta din egen personliga inspiration som på ett levande sätt kan översättas till ens I den frågan kommer Vulf att utforska en unik koppling mellan hennes personliga inspiration från den japanska konsten ”Ukyio-e” som hon ofta översätter till en distinkt vision på gatorna.

Föredraget kommer att hållas på engelska.

Håll dig uppdaterad med festivalens Newsletter.