Vinster

Vinnarna tar hem attraktiva priser i form av kamerautrustning och presentkort. Den totala vinstsumman är ca 100,000 kr.

Utställningar

Nominerade bidrag kommer att synas i en printad utställning på festivalområdet.

Exponering

Blir du nominerad kommer dina bidrag att synas på GSPF’s hemsida.

Så tävlar du, steg för steg.

 • 1 Välj vilken kategori du vill tävla i.
 • 2 Skapa ditt personliga GSPF-konto, eller logga in på befintligt konto. Viktigt! Märk bilderna enligt anvisning. Börja ladda upp bilder.
 • 3 Betala anmälningsavgiften med Paypal, Swish eller Bankgiro. När du har betalt deltar du i tävlingen.

Välj en kategori, eller flera.

Färg

Färg Singelbild

Färg

I den här kategorin har du möjlighet att skicka in en till sex bilder i färg. Du väljer själv. De kan vara helt fristående från varandra. Förutsättningarna är förstås att det ska vara gatufoto. Det vill säga bilder tagna i den offentliga miljön. På gator och torg, bussar, spårvagnar, pubar, bibliotek osv. Bilderna får inte vara arrangerade och inte på människor du känner. Bilderna ska vara tagna av dig själv och innehålla människor eller tydliga spår av mänsklig närvaro. Det finns inga krav på tidshorisont. Tävlingsbidrag ska ha mottagits senast söndag 18de augusti, kl 12.00. Alla nominerade bilder kommer att ställas ut under Göteborgs Gatufotofestival 13-14 september 2024.

Domare: Chris Harrison
Deadline: 18 August 2024

Tävlingsbidrag ska ha mottagits senast 18 augusti kl. 12.00 svensk tid.
Alla nominerade bilder kommer att ställas ut under Göteborgs Gatufotofestival 13-14 september 2024.

Screenshot

Född ur en önskan om personligt kreativt uttryck och autonomi, sökte Chris, en erfaren grafisk design- och varumärkeskonsult sedan 30 år, en paus från de kommersiella kraven från sitt yrke. Han omfamnar gatan som en dynamisk målarduk av ständigt föränderliga element och han finner lockelsen i utmaningen att skapa något spännande från det slumpmässiga flödet av omgivningar.

www.chrisharrison.co.uk
@chrisharrison_photo

Under 30

Under 30 Singelbild

Under 30

I den här kategorin vänder vi oss till dig som är under 30 år. Du har möjlighet att skicka in en till sex bilder i färg eller svartvitt. Du väljer själv. De kan vara helt fristående från varandra. Förutsättningarna är förstås att det ska vara gatufoto. Det vill säga bilder tagna i den offentliga miljön. På gator och torg, bussar, spårvagnar, pubar, bibliotek o s v. Bilderna får inte vara arrangerade och inte på människor du känner. Bilderna ska vara tagna av dig själv och innehålla människor eller tydliga spår av mänsklig närvaro. Det finns inga krav på tidshorisont. Tävlingsbidrag ska ha mottagits senast söndag18 augusti, kl 12.00. Alla nominerade bilder kommer att ställas ut under Göteborgs Gatufotofestival 13-14 september 2024.

Domare: Jens F. Kruse
Deadline: 18 August 2024

Tävlingsbidrag ska ha mottagits senast Kl 12.00 svensk tid 18 augusti.
Alla nominerade bilder kommer att ställas ut under Göteborgs Gatufotofestival 13-14 september 2024.

Jag föddes i Tyskland på 60-talet. År 1999 invandrade jag med min familj till Spanien, där jag har bott och arbetat fram tills nu. Mitt unga hjärta har klappat för konst och musik och redan vid 12 års ålder hade jag drömmen om att bli professionell musiker. Men detta var lite naivt och jag började istället en lärlingsutbildning som kock. Efter en kort tid gjorde jag en snabb karriär (1 Michelin-stjärna). Sedan studerade jag konst och musik! Under denna tid höll jag många livekonserter och släppte 4 cd-album, gjorde mycket konst och konceptuell fotografi.
Sedan 2009 är jag egenföretagare som privatkock! Under denna tid började jag fotografera mina vyer från köksfönstren hos mina kunder. När jag tänkte på att ta andra matfoton och också göra layouten extraordinär, lånade jag en Nikon D5600 med ett 35mm fast brännvidd och började ta riktigt fokuserade foton igen… Jag höll redan på med gatufotografi utan att veta om det!

www.jfkstreetphotography.com/
@jfkstreetphotography

Svartvitt

Svartvitt Singelbild

Svartvitt

I den här kategorin har du möjlighet att skicka in en till sex svartvita bilder. Du väljer själv. De kan vara helt fristående från varandra. Förutsättningarna är förstås att det ska vara gatufoto. Det vill säga bilder tagna i den offentliga miljön. På gator och torg, bussar, spårvagnar, pubar, bibliotek o s v. Bilderna får inte vara arrangerade och inte på människor du känner. Bilderna ska vara tagna av dig själv och innehålla människor eller tydliga spår av mänsklig närvaro. Det finns inga krav på tidshorisont. Tävlingsbidrag ska ha mottagits senast söndag18 augusti, kl 12.00. Alla nominerade bilder kommer att ställas ut under Göteborgs Gatufotofestival 13-14 september 2024.

Domare: Payman Hazheer
Deadline: 18 August 2024

Tävlingsbidrag ska ha mottagits senast 18 augusti 2024 kl 12.00 svensk tid.
Alla nominerade bilder kommer att ställas ut under Göteborgs Gatufotofestival 13-14 september 2024.

Payman Hazheer är en svensk fotograf baserad i Stockholm. Han fokuserar på gatuporträtt och fotojournalistik och har delat omslaget Leica Photography International tillsammans med Mary Ellen Mark, belönats vid Paris Streetphotography awards och promotats av Fotografiska, Fotografiska museet i Stockholm. Leica har beskrivit Hazheers förmåga att fotografera främlingar på gatorna som citat ”Hazheers kamera är ett instrument som förvandlar främlingar till bekanta ansikten”

www.paymannen.com/
@paymannen

Kollektion

Kollektion 5-7 bilder

Kollektion

I den här kategorin har du möjlighet att skicka in upp till tre kollektioner om fem till sju bilder. Du väljer själv. Bilderna i kollektionen ska hänga ihop och tillsammans skapa en helhet. Förutsättningarna är förstås att det ska vara gatufoto. Det vill säga bilder tagna i den offentliga miljön. På gator och torg, bussar, spårvagnar, pubar, bibliotek o s v. Bilderna får inte vara arrangerade och inte på människor du känner. Bilderna ska vara tagna av dig själv och innehålla människor eller tydliga spår av mänsklig närvaro. Det finns inga krav på tidshorisont. Tävlingsbidrag ska ha mottagits senast söndag 18 augusti, kl 12.00. Alla nominerade bilder kommer att ställas ut under Göteborgs Gatufotofestival 13-14 september 2024.

Domare: Francesca Chiacchio
Deadline: 18 August 2024

Tävlingsbidrag ska ha mottagits senast 18 augusti Kl 12.00 svensk tid 2024.
Alla nominerade bilder kommer att ställas ut under Göteborgs Gatufotofestival 13-14 september 2024.

Francesca började fotografera och framkalla bilder medan hon studerade arkitektur i Neapel, Italien. Efter examen tog hon en 3-månaders fotografikurs, och strax efter flyttade hon till NYC, med önskan om att bli en professionell fotograf. Väl där slutade hon som arkitekt och tog bilder på fritiden. Tillbaka i Neapel, 2017, blev hon passionerad för Street Photography, och sedan 2019 har hennes verk ställts ut över hela världen.

www.francescachiacchio.com
@francescawho

Prislista

EN bild - 50 KR

Tre bilder - 140 KR

Sex bilder - 250 KR

Kollektion - 250 KR

Det här kan du vinna.
Total vinstsumma ca 100,000 kr.

FÄRG, första pris: Leica D-Lux 8. En världsnyhet i kompaktformat från legendariska Leica. Brännvidd 24–70 mm, f/1.7–2.8. Unik design inspirerad av Q-serien. Värde ca 20 000: -. Färg, andra pris: Värdecheck från Scandinavian Photo till ett värde av 5 000: -. Färg, tredje pris: Värdecheck från Scandinavian Photo till ett värde av 2 500: -.

SVARTVITT, första pris: Värdecheck från Scandinavian Photo till ett värde av 12 000: -. Svartvitt, andra pris: Värdecheck från Scandinavian Photo till ett värde av 3 500: -. Svartvitt, tredje pris: Värdecheck från Scandinavian Photo till ett värde av 2 000: -.

KOLLEKTION, första pris: Sigma fp L, världens minsta fullformatkamera med 61 mp sensor samt Sigma-optik 45 mm f/2.8. Värde drygt 34 000: -. Kollektion, andra pris: Värdecheck från Scandinavian Photo till ett värde av 5 000: -. Kollektion, tredje pris: Värdecheck från Scandinavian Photo till ett värde av 2 500: -.

UNDER 30, första pris: Värdecheck från Scandinavian Photo till ett värde av 12 000: -. Under 30, andra pris: Värdecheck från Scandinavian Photo till ett värde av 3 500: -. Under 30, tredje pris: Värdecheck från Scandinavian Photo till ett värde av 2 000: -.

Sista dag att skicka in är den 18 augusti, fram till kl 12 svensk tid!

Regler

  • Tävlingen är öppen för deltagare över 16 år från hela världen.
  • Tävlingsbidrag ska ej tidigare ha varit utställda i någon gatufotofestival.
  • Tävlingsavgifter är ej återbetalningsbara.
  • Du får endast deltaga med bilder som du själv har fotograferat och äger upphovsrätten till.
  • Göteborgs Gatufotofestival äger rätt att använda bilderna i samband med marknadsföring av Gothenburg Street Photo Festival och dess tävlingar på hemsidan, i alla sociala medier samt eventuellt tryckt material.
  • Göteborgs Gatufotofestival har inte rätt att sälja eller använda tävlingsbidrag i andra sammanhang än vad som nämnts ovan.

Om bilderna

 • Tävlingsbidrag ska ha ett gatufototema och vara tagna i den offentliga miljön. Det vill säga bilder från gator, torg, bussar, spårvagnar, pubar, o s v.
 • Bilderna ska innehålla människor eller tydliga spår av mänsklig närvaro. Det finns inga krav på tidshorisont.
 • Bilderna får inte vara arrangerade och/eller tagna på människor du känner.
 • Bilder med kränkande, uttryckligen sexuellt eller smädligt innehåll accepteras inte.
 • Bildbehandling och beskärning av bilder är tillåten. Det är dock ej tillåtet att lägga till eller ta bort saker i bild genom så kallad kloning.
 • Bilderna får inte vara vattenmärkta eller signerade.
 • Bilderna får inte ha någon form av ram.
 • Bilderna ska vara i .jpeg format.
 • Bilderna ska vara 821 pixlar höga (på den stående/vertikala sidan) och vara max 4Mb stora.
 • Om din bild blir nominerad kommer du ombes sända in en högupplöst kopia av bilden.

Märkning

Filnamnet skall skrivas enligt formen:
efternamn-mobiltelefonnummer-bildnummer-
kategori.jpg.
Ersätt å, ä, ö med a, a, o.
När du tävlar i kollektion märk enligt följande: efternamn-mobiltelefonnummer-kollektion-kollektionsnamn-bildnummer.jpg.

Bildstorlek

Bilderna ska vara 821 pixlar höga (på den stående sidan) och vara max 4Mb stora.

Copyright

När du deltar i tävlingen accepterar du att bilderna kan komma att användas av GSPF i samband med marknadsföring och kommande tävlingar, både digitalt och i tryckt form.

Bli medlem i Göteborgs Gatufotoförening och få massor av fördelar.

Håll dig uppdaterad med festivalens Newsletter.