Anna Lisa Lohmann

”Det är inte kameran eller tekniska färdigheter som skapar bra foton. Det är din inställning.” Anna Lisa Lohmann är en tysk TV-journalist som upptäckte sin djupa passion för gatufotografering när hon bodde i London. ”Allt är London-regnets fel. Det tvingade mig att söka skydd i en bokhandel där jag slumpmässigt tog två samlingar från hyllorna: […]

”Det är inte kameran eller tekniska färdigheter som skapar bra foton. Det är din inställning.”

Anna Lisa Lohmann är en tysk TV-journalist som upptäckte sin djupa passion för gatufotografering när hon bodde i London. ”Allt är London-regnets fel. Det tvingade mig att söka skydd i en bokhandel där jag slumpmässigt tog två samlingar från hyllorna: ”Street Photography Now” av Howarth/McLaren och ”100 Great Street Photographs” av David Gibson. När jag bläddrade genom böckerna slog det mig som en blixt från en klar himmel: Det är precis vad jag vill göra!” Hon köpte en kamera och har aldrig lämnat huset utan den sedan dess. Hennes bilder har prisats och ställts ut över hela världen.

Anna är internationellt känd för sina livfulla bilder fulla av färg och berättelser, ofta med ett humoristiskt inslag. ”Jag älskar livet. Och jag tänker på gatufotografering inte så mycket som en genre utan snarare en attityd till livet.”

Anna kommer att prata om kraften i ett positivt mindset och hur det kan hjälpa dig att skapa unika gatubilder. ”Rätt attityd kan förhindra obekväma konfrontationer och ibland till och med förvandla skit till guld”, säger hon. Hör om High Alert Meditation, Anna’s Wing(wo)man Theory och turens roll. Vill du sluta oroa dig och börja fotografera? Då är den här föreläsningen för dig.

a href=”https://www.gothenburgstreetphotofestival.com/anna-lisa-lohmann_-1/”>

Håll dig uppdaterad med festivalens Newsletter.