Anna Lithander

Anna är en svenskfödd rastlös globetrotter. En stor del av hennes liv spenderades utomlands, i USA, Brasilien, Sydafrika, Tanzania, Chile och Portugal. Under den tiden hade inte fotointresset väckts ännu, och de enda bilder som finns från den tiden är från safaris, stränder, vänner och familj. Den första kontakten med gatufoto skedde på en utställning […]

Anna är en svenskfödd rastlös globetrotter. En stor del av hennes liv spenderades utomlands, i USA, Brasilien, Sydafrika, Tanzania, Chile och Portugal. Under den tiden hade inte fotointresset väckts ännu, och de enda bilder som finns från den tiden är från safaris, stränder, vänner och familj.

Den första kontakten med gatufoto skedde på en utställning av The Street Collective i Borås. Bilderna var fascinerande, det var ögonblick ur livet, det var färg, kaos, människor, glädje och allvar. Samma år backpackade hon i Sydostasien, tillsammans med en nyinköpt kompaktkamera. De första trevande försöken till gatufoto gjordes, blandat med tempel, stränder och marknader.

Två år senare köpte hon sin spegellösa kamera som hon fortfarande använder.
Hon kämpar fortfarande med att lyfta kameran, göra rätt inställningar, hitta sitt eget bildspråk och sin fotofilosofi.

Under tiden försöker hon ta till vara på varje ögonblick.

Föredraget ”It is all about the moments” handlar hennes utveckling som gatufotograf och resor till en rad spännande städer i Europa, USA och Kuba. Anna är totalt orädd som gatufotograf och hon kommer att ta oss med in i mörka gränder och stadsdelar som de flest av oss undviker. Inte minst i London. Hennes kamera har fått henne att öppna sidor hos sig själv som hon inte hade en aning om.
Annas profilbild togs av Anna Merell

Föredraget kommer att hållas på engelska.

Håll dig uppdaterad med festivalens Newsletter.