Birgitta Nilsson

Birgitta Nilsson har en mycket intressant historia att berätta. Den är gripande, inspirerande och lustfylld. Vi kommer att få följa hennes berättelse från sitt unga jag som modell fram tills idag som gatufotograf. Under tolv år stod hon på andra sidan, alltså på andra sidan av kameran, i städer som Milano, Barcelona, London och Hamburg. […]

Birgitta Nilsson har en mycket intressant historia att berätta. Den är gripande, inspirerande och lustfylld. Vi kommer att få följa hennes berättelse från sitt unga jag som modell fram tills idag som gatufotograf. Under tolv år stod hon på andra sidan, alltså på andra sidan av kameran, i städer som Milano, Barcelona, London och Hamburg.

Fotografin har alltid fascinerat och för några år sedan fick hon ett, som hon kallar det, infall att på allvar börja utforska vad som skulle hända om hon började använda en kamera. Sagt och gjort. Under de senaste fyra åren har hon burit runt på sin kamera i stadsmiljö och hon insåg rätt snart att det är gatufoto som är grejen och upplevelsen.

Hon drivs av interaktionen med människor och den känslan vill hon förmedla i den här presentationen. Många gånger är bildstilen sensuell, personlig och nära. Men det blir också några ord om vad som hände i samband med exponeringen. Den här gången har hon valt att visa bilder från städer som Stockholm, hemstaden Norrköping och Berlin.

Håll dig uppdaterad med festivalens Newsletter.