Chris Harrison

”Sideshow” är ett pågående gatufotoprojekt som initierades av Chris Harrison i oktober 2016. Det kretsar kring att utforska hans hemstad Brighton utan förutfattade förväntningar och utvecklas till en övning för att tänja på gränserna för nyfikenhet och mottaglighet. När den ofta korsar samma rutter upprepade gånger, gräver den ner i djupet av upprepning. Född ur […]

”Sideshow” är ett pågående gatufotoprojekt som initierades av Chris Harrison i oktober 2016. Det kretsar kring att utforska hans hemstad Brighton utan förutfattade förväntningar och utvecklas till en övning för att tänja på gränserna för nyfikenhet och mottaglighet. När den ofta korsar samma rutter upprepade gånger, gräver den ner i djupet av upprepning.

Född ur en önskan om personligt kreativt uttryck och autonomi, sökte Chris, en erfaren grafisk design- och varumärkeskonsult sedan 30 år, en paus från de kommersiella kraven från sitt yrke. Han omfamnar gatan som en dynamisk målarduk av ständigt föränderliga element och han finner lockelsen i utmaningen att skapa något spännande från det slumpmässiga flödet av omgivningar.

Från början var Brighton inte projektets fokuspunkt; Chris siktade istället på att fånga fängslande bilder inom dess gränser. Men allt eftersom projektet fortskred började Brightons innersta väsen att dyka upp, om än på oväntade sätt.

En vän, som bevittnade projektets utveckling, påpekade att titta på dess bilder förändrar ens uppfattning om Brighton för alltid – en känsla som Chris omfamnar och strävar efter att omdefiniera sin egen syn på staden med varje utflykt.

Brightons ”lågsäsong” kännetecknas av en melankolisk atmosfär under de kallare månaderna. Chris tycker att denna period är särskilt inspirerande och njuter av de unika mötena med ljus, rymd och dämpade färger, som ger vinterbilderna en distinkt ton av patos.

Håll dig uppdaterad med festivalens Newsletter.