Joakim Möller

Joakim Möller (född 1999) är en Stockholmsbaserad fotograf som specialiserat sig på Fine art gatufotografi. Hans bilder är ofta minimalistiska, experimentella och mystiska. ”Idén att fånga verkliga ögonblick av livet på gatan och på så sätt få dem att leva vidare, är det som gjorde att jag fastnade för gatufotografering. Det är verkligen magiskt för […]

Joakim Möller (född 1999) är en Stockholmsbaserad fotograf som specialiserat sig på Fine art gatufotografi. Hans bilder är ofta minimalistiska, experimentella och mystiska.

”Idén att fånga verkliga ögonblick av livet på gatan och på så sätt få dem att leva vidare, är det som gjorde att jag fastnade för gatufotografering. Det är verkligen magiskt för mig att bara genom att trycka på en knapp, kan jag bevara de saker jag observerar för alltid. Det jag älskar mest är hur oförutsägbart det är. Varje dag när jag går ut på min fotopromenad har jag ingen aning om vad jag kommer att få, och det är överraskningarna som får mig att komma tillbaka.

För mig är det viktigt att inte ha en klar uppfattning om vad jag vill säga med mina fotografier i förväg. Fotografering är för mig bara en visuell dagbok. Jag brukar fotografera mycket, varje dag. Jag försöker att inte tänka så mycket, jag skjuter bara vad min impuls säger till mig. Mina favoritfotograferingscitat är: ”Det finns bara du och din kamera. Begränsningarna i ditt fotografi ligger i dig själv, för vad vi ser är vad vi är”
– Ernst Haas.

Jag har fotografen Richard Koci Hernandez att tacka för att han inspirerade mig att börja med gatufotografering i första hand. Hans fotografier rörde mig på ett sätt som inga andra bilder någonsin haft. Hans arbete fick mig att se världen omkring mig på ett helt nytt sätt. Han är fortfarande en av mina största inspirationskällor.”

Presentationen kommer hållas på engelska.

Håll dig uppdaterad med festivalens Newsletter.