Niklas Lindskog

Jag är en 59-årig man från Umeå. Gift med Anna-Lena och vi har två vuxna barn, som båda flyttat hemifrån. När jag var ung tävlade jag i friidrott, mestadels sprang jag 200-400 meter. Vid 19 började jag som tränare och vid 27 blev det mitt jobb. Det är det fortfarande, även om jag under 2010-talet […]

Jag är en 59-årig man från Umeå. Gift med Anna-Lena och vi har två vuxna barn, som båda flyttat hemifrån. När jag var ung tävlade jag i friidrott, mestadels sprang jag 200-400 meter. Vid 19 började jag som tränare och vid 27 blev det mitt jobb. Det är det fortfarande, även om jag under 2010-talet ägnade mig mer åt administrativa uppgifter vid Umeå Elitidrottsgymnasium, som är min arbetsplats. Men nu är jag tillbaks som tränare igen, fullt ut!


Jag har hållit på med foto i över 40 år nu. I början fotade jag allt möjligt, med mina vänner och idrottsungdomar i fokus. Men när jag går igenom gamla negativ inser jag att jag fotade något som man kan kalla gatufoto redan från start.

Jag har alltid gillat att resa och alltid plåtat mycket på mina resor. Sedan 2010 har jag rest flitigt och förenat min längtan att upptäcka vår värld med en växande passion för gatufoto.

Titeln på min föreläsning är hämtad från en T-shirt, som bars på en tjej jag fotade i Bangkok. För mig symboliserar den där pulsen man kan känna när det är mycket liv och rörelse i en storstad (ibland även i mindre städer). Därför kommer jag att fokusera på just det. Bilder med mycket intensitet, puls och känslor.Niklas profilbild är tagen av Alphan Yilmazmaden.

Håll dig uppdaterad med festivalens Newsletter.